Sayfalar

6 Aralık 2011 Salı

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SÜRESİNE İLİŞKİN OLARAK ÇEŞİTLİ BASIN VE YAYIN ORGANLARINDA YAPILAN DEĞERLENDİRMELERE YÖNELİK AÇIKLAMA

 

Çeşitli basın ve yayın organlarında; İŞKUR’un 2011–2015 yıllarını kapsayan Stratejik Planında yer alan “İşsizlik ödeneği alan işsizlerin ortalama ödenek alma süresini 2015 yılı sonuna kadar 5 aya düşürmek” hedefi gerekçe gösterilerek işsizlik ödeneği süresinin düşürüleceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştır.

 

Bilindiği üzere, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu gereği sigortalı işsizin hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içindeki işsizlik sigortası prim ödeme gün sayısına bağlı olarak 6 ila 10 ay aralığında işsizlik ödeneği verilmektedir.

 

İŞKUR’un 2011–2015 yıllarını kapsayan ve 2010 yılı Aralık ayında yayınlanmış olan Stratejik Planında “İşsizlik ödeneği alan işsizlerin ortalama ödenek alma süresini 2015 yılı sonuna kadar 5 aya düşürmek” şeklinde belirlenen hedefle; işsizlik ödeneği alanların kısa sürede işe yerleştirilmesi, İŞKUR’un hizmet kalitesinin artırılması ve izlenebilirliliğinin sağlanması amaçlanmış olup, 4447 sayılı Kanunla belirlenmiş olan işsizlik ödeneği yararlanma süresinin (6 ila 10 ay) düşürülmesine yönelik bir husus kesinlikle söz konusu değildir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

 

 

Faik YILDIZ

İnsan Kaynakları Müdürü

Side Mare Resort & Spa Hotel  *****

Thalia Beach Resort Hotel ****

 

Ilıca Beldesi, Ilıca Mahallesi, Cumhuriye Bulvarı No : 149 Manavgat - ANTALYA

 

Telefon : 0 242 756 17 00  Faks : 0 242 756 17 06

 

www.sidemarehotels.com ..:..  www.hotelthalia.com

e-mail :  faik@inkay.net         inkay@sidemarehotels.com

 

* Lütfen bağışlarınızı Lösemili Çocuklar Vakfı'na yapınız.

Avea-Turkcell-Vodafone faturalı hatlarınızdan 10 YTL+2 sms ücretidir. Tüm bankalardan havale ücreti ödemeden 1 YTL bile bağışlayabilirsiniz. Unutmayın ki bağışlarınız hayat verecektir. www.losev.org.tr

P Çıktı almadan önce çevreye olan sorumluluğumuzu bir kez daha düşünelim. / Please consider the environment before printing any document.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder