Sayfalar

5 Ağustos 2016 Cuma

Sigortalı işten çıkış kodları yenilendi!

Dikkat!! Sigortalı işten çıkış kodları yenilendi!


Bilindiği üzere sigortalıların işten çıkışları yapılırken işten ayrılma sebeplerine göre çıkış kodları seçilmesi zorunludur. Sosyal Güvenlik Kurumunun 2016-16 sayılı Genelgesi ile birlikte FETÖ/PDY kapsamında kapatılan işyerleri içinde çıkış kodu olarak “36- OHAL/KHK” kodunun kullanılacağı belirtilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun işe giriş ve işten çıkış uygulamasına girilip de çıkış yapılırken işten çıkış nedeni alanına girildiğinde burada önceki işten çıkış nedenlerine ek olarak 36- OHAL/KHK açıklamasının eklendiğini görmekteyiz. Dolayısıyla Genelgede de belirtilen çıkış kodu olan 36 kodunu bu niteliğe giren işyerleri için çıkış yaparken kullanmak gerekmektedir. Uygulama yeni olduğu için uygulayıcıların paket programı güncel olmadığı taktirde belirtmiş olduğum 36-OHAL/KHK kodu işten çıkış nedenlerinde olmayacaktır.
 

Sonuç olarak ; Uygulayıcıların işten çıkışı yaparken dikkatli olmalarını, çıkış kodu bu açıklamaya uyan işyerlerinin çıkışlarını yaparken bu koda dikkat etmelerini öneririm.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder