Sayfalar

4 Mart 2016 Cuma

Türkçe e-ikamet Broşür

e-İKAMET

3 ADIMDA İLK BAŞVURU

 

(!) 18.05.2015 tarihinden önce Yabancılar Şube Müdürlükleri tarafından verilen randevuların da sistem üzerinden yenilenmesi gerekmektedir.

 

İLK BAŞVURU VE GEÇİŞ BAŞVURULARI

·         Uzun dönem, kısa dönem, aile ve öğrenci ikamet izinleri için ilk ve geçiş başvuruları yapılabilir.

·         Başvuruların her koşulda vize veya ikamet izni süresi sona ermeden yapılması gerekmektedir.

·         Seçilen ikamet izni ve kalış nedenine göre istenen belgeler değişmektedir. İdare ek bilgi ve belge isteyebilir.

·         Başvuru formunun doldurulması sonrası sistem tarafından randevu tarihi, saati, başvuru numarası ile gerekli belgelerin belirtildiği başvuru formu üretilir. Bu form, randevu gününe kadar ülkede yasal olarak kalma hakkı sağlar ancak ülkeden çıkış veya ülkeye giriş hakkı vermez.

·         Randevu gün ve saatinde başvuru yapılan İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gidilmesi gerekmektedir, aksi halde başvuru işleme alınmaz.

·         Onaylama ve bilgilendirmeler için geçerli bir cep telefonu ve e-posta adresi bildirilmesi gerekmektedir.


 

3 ADIMDA UZATMA

 

UZATMA BAŞVURUSU

·         Mevcut ikamet izni türü için uzatma başvurusu yapılabilir.

·         Başvuruların her koşulda ikamet izni süresi sona ermeden yapılması gerekmektedir.

·         Başvuru formunun doldurulması sonrası sistem tarafından harç miktarı ile gerekli belgelerin belirtildiği “ikamet izni müracaat belgesi” üretilir. Bu belge ikamet izni işlemleri sonuçlanıncaya kadar ülkede yasal olarak kalma hakkı sağlar ancak ülkeden çıkış veya ülkeye giriş hakkı vermez.

·         Ülkeye giriş çıkış yapılmak istenmesi halinde ikamet izni müracaat belgesinin İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden onaylatılması gerekmektedir.

·         Gerekli belgelerin başvuruda bulunulan İl Göç İdaresi Müdürlüğüne iadeli taahhütlü posta veya kargo ile gönderilmesi gerekmektedir.

·         Başvuru, tüm bilgi ve belgelerin eksiksiz şekilde İl Göç İdaresi Müdürlüğüne iletildiği tarihte tamamlanmış sayılır.

·         Değerlendirmenin olumlu sonuçlanması halinde ikamet izni belgesi Genel Müdürlükçe basılır ve bildirilen adrese gönderilir.

·         Onaylama ve bilgilendirmeler için mutlaka geçerli bir cep telefonu ve e-posta adresi bildirilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder