Sayfalar

18 Mart 2016 Cuma

Turizm sektörü yabancı personel ücretleri

Turizm sektörü yabancı personel ücretleri

    Son dönemde turizm sektöründe yaşanan olumsuz gelişmeler değerlendirilerek sektöre destek olunması amacıyla 31/12/2016 tarihine kadar geçerli olmak üzere Bakanlığımıza yapılacak yabancı personel çalışma izin başvuruları için yabancılara ödenecek asgari ücretler meslek ve görev bazında aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir..

A.      Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli veya belgesiz turizm işletmeleri ile bunların bünyelerinde izinli faaliyet gösteren işletmeler (SPA, güzellik merkezi, spor merkezi vb.), turizm seyahat acentaları, belgeli tatil köyleri ve turizm-animasyon organizasyon firmaları ile müstakil eğlence yerlerinde çalıştırılmak istenilen yabancılara ödenecek ücret başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan en az asgari ücret tutarında uygulanacaktır.

B.      Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli turizm işletmeleri ile belgeli tatil köyleri, eğlence sektörü, turizm-animasyon organizasyon firmalarınca uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde istihdam edilecek yabancılar için en az 10 Türk vatandaşı çalıştırılması halinde her bir yabancı için ayrı ayrı beş T.C. vatandaşı istihdamına ilişkin kota ayrıca uygulanmayacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.
Güncelleme tarihi

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder