Sayfalar

5 Haziran 2015 Cuma

Çalışan Anneye 300 Euro Destek

Çalışan Anneye 300 Euro Destek

SGK’nın AB fonu desteğiyle uygulayacağı, çalışan annelerin iş hayatına devam etmesini sağlamak amacıyla yürüteceği ’Evde Çocuk Bakım Projesi’ üç pilot ilde uygulanacak. Antalya, İzmir ve Bursa’da toplam 5 bin çalışan anneye çocukların bakımı için aylık 300 euro hibe destek verilecek. Proje için başvurular ise SGK.gov.tr adresi üzerinden 25 Haziran tarihi itibarıyla başlanacak

3 YAŞINA KADAR

Konuyla ilgili konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, 24 aylıktan küçük çocuğu olanın yararlanabileceği desteğin çocuklar 36’ncı ayı doldurana kadar verileceğini belirtirken Antalya’da 1500 anne ve 1500 bakıcı olmak üzere 3 bin kadının istihdamının hibe yardımıyla destekleneceğini söyledi. Erol, İzmir ve Bursa ile birlikte bu rakamın 5 bin anne, 5 bin çocuk bakıcısı olmak üzere toplam 10 bin olduğunu açıkladı. Bütçenin AB ve SGK tarafından karşılanacağını belirten Erol, toplam bütçenin 38 milyon eurosunun annelere mali destek olarak hibe edileceğini kaydetti. 

Yararlanma şartları  

- Anne ve bakıcı aynı ilde ikamet edecek ve Türk vatandaşı olacak.  
- Annenin başvurudan 1 gün dahi önce de olsa sigortalı çalışması gerekiyor.  
- Annenin en fazla asgari ücretin brütünün iki katına kadar yaklaşık 2 bin 500 TL’den yüksek brüt gelire sahip olmaması gerekiyor.  
- Bakıcı en az ilkokul mezunu olmalı. 
- Anne ve çocuk bakıcısının 1. derece akrabalık ilişkisi olmamalı. 
- Annenin proje kapsamında başka birinin çocuğu için çocuk bakıcı beyan edilmemiş olması gerekiyor.

Kaynak: Akşam Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder